9 grunde til at du skal navngive din båd

 1. Bådnavn og hjemhavn er et krav i mange havnevedtægter
  I mange havnevedtægter er der et krav til fastliggere, at båden er forsynet med et læsbart navn og navnet på havnen. I nogle havne (fx København havn), skal alle fritidsfartøjer forsynet med motor og/eller sejl, være forsynet med navn og hjemhavn.
 2.  Sikkerhed - Kommunikation via AIS/VHF
  I en søredningssituation kan et bådnavn få en helt afgørende betydning. Hvis en forbipasserende båd møder en båd i nød, bliver navnet fx brugt i kontakt med Lyndby radio og ved brug af AIS/VHF.
 3. Tyverisikring + Hvis båden bliver væk
  Hvis din båd bliver stjålet eller væk er den meget nemmere at spotte for andre, hvis den har et tydeligt bådnavn placeret både for og agter.
 4. Forsikring
  Der er mange forsikringsselskaber, der kræver, at du både har navn og hjemhavn på din båd.
 5. Socialt + genkendelighed
  Det er nemmere at opbygge relationer til andre sejlere, du møder på din vej, hvis din båd har et navn.
 6. Tradition
  Dåb og navngivning af både er en gammel tradition. Vikingerne siges at have begyndt fejringen med menneskelig ofring. I dag bliver der ofte skålet i champagne til ære for havguderne Neptun og Poseidon.
 7. Personlig tilknytning
  Mange bådejere har en dybdegående relation til sin båd og ser den næsten som et familiemedlem. I de tilfælde kan navngivningen ses som en kærlighedserklæring til båden.
 8. Sejlads i udlandet
  I mange lande er der lovkrav om, at navn og hjemhavn er tydeligt angivet på fritidsbåde.
 9. Praktik
  I mange havne spørges der om navn og hjemhavn i betalingsanlægget.

Hvis du ikke ved, hvad din båd skal hedde, så kan du finde inspiration på siden ”Inspiration til bådnavne”. Så er det bare at komme i gang med at designe dit nye bådnavn.