Helsingør 1

Besøgsdato
Juli 2020

Anmelder
Malin

Selskab
Familie

Antal stjerner
4

Ankomst i havn: Mellem
Vi ankom i højsæsonen, så vi skulle bruge en del tid på at finde en plads. Havnen er stor og til tider rimelig smal, men som gast når jeg aldrig at blive helt nervøs.  

Havnens faciliteter (toiletter, bad, havnekontor etc.): Dårlig
Vi fik en plads i den del af havnen, som ligger tættest på Kronborg slot. Der er to toiletter i området, begge er åbne for offentligheden. Toiletterne var meget beskidte, og i weekenden stank de af øl og cigaretter. Da vi skulle i bad var der en gåtur på ca. 5 minutter. Her var forholdene med toilet og bad en del bedre. Når man skal i bad, bliver der trukket penge fra "havnekortet". Det skabte en del problemer, da to teenagepiger og en mor ønskede at gå i bad samtidig.      

Vi betalte havneafgiften via en maskine og havde ingen kontakt med havnekontoret.

Havnens ”hyggefaktor”: Mellem
Havnen var okay hyggelig. Vi spiste en del måltider på Elsinore Street Food, som ligger 5. minutters gang fra havnen. Det smagte godt og var hyggeligt. 

Adgang til dagligvarebutik: Mellem
Vi synes ikke, at det var helt nemt at finde en butik med stort udvalg. Den butik, der lå tættest på havnen, var en Fakta butik, ca. 20 minutter på gåben, og den var ikke særlig stor. 

Restauranter, cafeliv etc.: God
Fantastiske restauranter i alle prislejer og flere fine ishuse. Elsinore Street Food var et stort hit i vores familie. 

Adgang til andre butikker: God
Der er mange fine butikker i byen og masser af muligheder for shopping. Min ældste datter er vild med genbrug og hun var meget tilfreds med sit udbytte.

Adgang til seværdigheder: God
De bedste ved Helsingør, er alle de fantastiske seværdigheder.  Vores familie er vilde med M/S Maritime Museum og Kronborg slot. Vi brugte mange timer begge steder sammen med vores yngste datter, og vi var allesammen svært begejstret. 

Adgang til strand: God
Der er adgang til strand lige ved siden af havnen.

Faciliteter og aktiviteter for børn: God
De børnevenlige seværdigheder og stranden gør at Helsingør havn er et fantastiskt sted for børn. Der er også en krabbebro og en minigolfbane. 

Forhold for hunde: God
Vi gik morgentur i området omkring Kronborg slot, så det kan næsten ikke blive bedre. Der ligger også en hundestrand på den modsatte ende af havnen. Her var det sjovt for Bailey at lege. 

Største fordel ved havnen:
Helt klart nærheden til de fantastiske seværdigheder og de gode muligheder for shopping. 

Største ulempe ved havnen:
Faciliteterne på havnen var dårlige. 

Fodnote: Jeg vil sige, at et optimalt ophold i Helsingør er 3 overnatninger.